Общо показвания

вторник, 4 февруари 2020 г.

И Кьовеши им стана крива

Не спира горкият плач на подсъдните олигарси от криминалния преход. Преди недоволстваха, че у нас няма прокурор като румънката Лаура Кьовеши да вкара недосегаемите в затвора. А когато прокуратурата прави именно това - пак роптаят. Дори вече не се радват на свършеното от Кьовеши. Новата им мантра е, че действала избирателно, в каквото обвиняват и новия ни главен прокурор. 
Ясно е, че мира няма да има – манипулаторите на прехода искат да се върне статуквото, а потърпевшите от техния грабеж, очакват да ги видят най-после в затвора И подкрепят действията на прокуратурата и МВР. Как няма да ги подкрепят като виждат, че не само с “едрите риби”, но и с алоизмамниците, местните гангстерчета с няколко присъди, виновниците за безводието, с отровителите на въздуха и природата се действа безкомпромисно и се очертава да са задълго зад решетките. 
Не се учудваме, че подсъдните олигарси никога не ги е било грижа за тегобите на обикновените българи и не са проявявали съчувствие към пострадалите от престъпления. Е как да изпитват емпатия, като натрупаха богатството си на техен гръб. Точно затова днес сънародниците ни няма да откликнат на воплите им и ще изпитат облекчение, когато видят и съдът да прати в миналото тяхната недосегаемост.