Общо показвания

вторник, 9 юли 2019 г.

Оцапаните жълтопаветни гащи

“Умните и красивите” красивите пак се объркаха в пушилката, която избълваха около избора на нов шеф на БНТ.
Вместо да се правят на ощипани госпожици с врели-некипели кой е Емил Кошлуков и кой уж стоял зад него, можеше да издигнат свой кандидат и да го подкрепят със същия плам. 

Но не го направиха. А не го направиха, не защото не биха могли. А защото лидерите им са клика и не биха допуснали някой да ги затъмни, макар и за кратко. Точно както техния ментор Иван Костов се капсулира навремето, така и те си останаха на същите постове, въпреки че бяха изхвърлени извън парламента. И всеки, извън техния кръг, ще е „враг”. Те са си самодостатъчни. 

Само че народът е казал: “Без мокри гащи, раци се не хващат”. “Жълтопаветниците” предпочитат да протестират, вместо да подкрепят нечия кауза. Всъщност, гащите им не са сухи, но са оцапани с друго. 

Истината е, че никой свестен и можещ потенциален кандидат не би приел подкрепата им. Нали, вместо нея, те по стара традиция, ще го върнат обратно в казана.Ще се скрият зад него, за да използват имиджа му. После, като не спечели, набързо ще го изоставят. 

Затова никой не се хваща вече на въдиците им – знае, че загубата му е сигурна, най-малкото заради техния паталогичен стремеж да оплюват всеки и всичко, което не обслужва подсъдните им кукловоди.