Общо показвания

сряда, 3 юли 2019 г.

Политическо словоблудство

На лъжата краката са къси, е казал народът. Мине се, не мине време и току изплува някой от изхвърлените от избирателите политици, за да припомни защо не е в парламента. 

Изобщо не ни учуди тв изявата на провалилия правосъден министър Христо Иванов.Той се обяви срещу искането на премиера Бойко Борисов при срещата му с Франс Тимерманс в Брюксел да отпадне мониторинга върху правосъдната ни система. Няколко минути по-късно Иванов за пореден път доказа защо му викат Пинокио. И нагледно показа как се оплита в лъжи като поиска оставката на сегашния правосъден министър, защото не бил се преборил да отпадне мониторинга. 

Е, кой да му вярва, след толкова евтино популистко словоблудство. 

Няма да коментираме, че експравосъдният ни министър имаше достатъчно време да предложи промени в системата докато заемаше поста, но вместо това предпочете да пише доноси до еврочиновниците. Наясно сме защо го прави и сега – отпадне ли мониторингът, няма да има с какво да захлебва. Не се съмняваме, че заработва индулгенции и за подсъдните олигарси. 

Всъщност за такива като него колкото по-дълго страната ни е в блатото, толкова по-добре. Преди се поставяха в услуга на тоталитарния режим, днес – обслужват тези, които искат да си останем под чужд хомот. При наследниците на бившия преподавател по марксистка политикономия Иван Костов няма служене на народа, а единствено осигуряване на лично благоденствие. На тях разчитат онези, които искат да запазят статуквото на криминалния преход. И точно заради тази повратливост загубиха доверието на избирателите, и няма кой да им го даде отново.