Общо показвания

сряда, 24 април 2019 г.

Орел, рак и щука

От Движение “България на гражданите”, партията на бившия вицепремиер от второто правителство на ГЕРБ Меглена Кунева, обявиха че няма да участват в европейските избори.

Въпреки че се регистрираха за евровота и имаха водач на листата. Нищо ново под слънцето. Също като в добре познатата ни приказка, лидерските амбиции надделяха и бутиковите партийки вдясно не се разбраха кой да води бащината дружина. Първо беше един водач, после го смениха с друг, след това имаше други пазарлъци. И проваллият се правосъден министър Христо Иванов и близкият до сърцето на Иван Костов генерал за специалните му поръчки Атанас Атанасов, са наясно че шансовете им са нулеви, но очевидно тайно се надяват поне водачът им да влезе. Напразни мечти. 

Чест и прави на Кунева, че се отказа. Добре е и другите да я последват. Надигат се гласове всички да се саморазпуснат и организират в ново дясно движение. Проблемът е, че наследниците на Иван Костов са научени от него не да обединяват, а да разделят. И да милеят не за общото, а за личното си благо. Затова от подобна мимикрия няма да има смисъл, защото в първите редици пак ще са познатите ни лица. Видя се след погрома им на изборите, че не се скриха и не остъпиха на нови хора. Пак са си същите и пак са тук, по онзи девиз на червената партия. 

Е как няма да са същите, като вождизмът на Костов е в кръвта им. Ясно е, че ще пропуснат сигналът, който им дадоха от ДБГ. Затова нека не се учудват, когато и избирателите ги пропуснат.