Общо показвания

четвъртък, 2 май 2019 г.

Просо за гладни кокошки

Нищо ново под слънцето. Тези, които сътвориха скандалните разкрития още преди започването на изборната кампания, сега се опитват да се измъкнат от кашата и да прехвърлят вината от болната на здравата глава.
От зората на демокрацията винаги е имало дежурни заподозрени. Които трябва да операт пешкира, за да се скрият далаверите на другите. Но както и преди, така и сега бумерангът винаги се е връщал. Например, редиците на големите демократи и поборници за правда се оказаха, че гъмжат от ченгета на бившата ДС и подставени лица. И дори, когато имаха цялата власт, те не се посвениха да спуснат завесата на “синьо червената мъгла”. И се провалиха с гръм и трясък, загубвайки 2,5 млн.избиратели. 

Днес не е по-различно. С тази разлика, че фалшивите новини и политическите манипулации не само, че бързо се опровергават, но превръщат в посмешище техните създатели. 

Казано в прав текст – маските падат и зад тях лъсват подсъдни олигарси, жадни за реванш. Народът го е казал простичко: гладна кокошка просо сънува. Добре е да си припомнят тази поговорка партиите с претеции за победа на евроизборите. И да не се опитват да ловят риба в мътна вода. Не само защото Брюксел очаква други новини, различни от фалшивите. Но и защото няма как да се стремиш към европейско бъдеще на страната, без да си подредил собствените политически редици. И страхувайки се от изборна загуба, да се хванеш на въдицата на онези, които избирателите изхвърлиха от политическия живот. Те нищо друго не могат, освен да са дежурни лакеи, които с вехти интриги заработват сребърници. 

Все пак официално кампанията сега започва. И е време тя да поеме в друга посока. В противен случай, уроците от миналото пак ще се стоварят върху тези, които са с къса памет и не са си взели поука.