Общо показвания

вторник, 9 април 2019 г.

За мишката и планината

Нищо ново: както Иван Костов, така и неговите наследници обичат да размахват пръст, да сочат изедниците на народа и да зоват към бунт, но всичко е като в притчата – напънала се планината и родила мишка. Дори по-лошо, самите те се оказват разследвани и съдени за далавери.

Затова не се учудваме, че главният секретар на ДСБ Емил Мачиков, се оказа издирван за имотни измами, според разследването на ТВ Европа. Отдавна е известно, че костовистите едно говорят, друго вършат. Вместо да изринат собствените си авгиеви обори, те предпочитат да обслужват подсъдните олигарси. И търсят начини да се върнат отново на софрата, заради която бяха изхвърлени от парламента. Не е случайно, че Мачиков е сред основните упълномощени лица на ДСБ в Централната избирателна комисия и е организатор настоящата кампания на „Демократична България“ както и на предишните на ДСБ. 

Трябва обаче да си голямо перде, за да си мислиш, че капанът, който слагаш за други, няма да щракне за теб. Нека само си припомним, как Елена Костова се оплакваше, че заради фалирането на КТБ и блокирали банковата карта и тя изпаднала в конфузно положение, защото не могла да си плати хляба в магазина. А после се оказа, че всеки месец по сметки на фамилията банката е превеждала хиляди безотчетни левове. 

Изводът също не е нов – колкото и да се напъват, няма как да излъжат избирателите.