Общо показвания

неделя, 15 февруари 2009 г.

Дедесари на ДАНСинга

На пръв поглед аферата "Мургина" е прозрачна. Червените принасят в жертва висш държавен чиновник и получават от Брюксел съответните дивиденти. Възникват обаче редица въпроси. И първият е какво ще се случи с финансовия министър, който до последно го усукваше. Ако БСП е решила да кара до край, следващият, който трябва да си отиде, е той. Ако обаче има сделка него да не го закачат, трябва да се знае каква е цената и дали си заслужава.
Най-лошото, което в момента става, е стрелбата напосоки. Съмнителни политици вадят горещите кестени на ДАНС и прокуратурата. И ако не бъдат озаптени своевременно, могат да дискредитират тези институции. Освен това тези, които наистина са замесени, си траят, а се тресат и оправдават дребни риби, както и такива, които изобщо не са замесени. 
Иначе ние дедесарите си ги знаем. Няма как, без да си мръднат пръста едни хора, да получат толкова много и за така кратко време. Друг е въпросът защо никой не ги закачаше с години. Дори и сега все още не се знае дали само не се шуми. И ще стане същото като с делото на Топлото, което се влачи от години и краят му не се вижда. Защото и той не е сам.
Ясно е, че когато става въпрос за милиони, които са откраднати от данъкоплатците, рязането на месо не трябва дори да се коментира. В НАП се събират над 1,3 милиарда лева, от които се плащат пенсии, заплати в държавния сектор, издържа се образование и здравеопазване. Ако от тях се откраднат половината, както се твърди, какво да си помислим за държавата и тези, които я ръководят.
Има и друго. Не трябва да се забравят и тези, които са измислили дедесарската афера. На ДАНСинга трябва да бъдат качени и играчите от синьо-червената мъгла, които сега дума не обелват. Иначе те са гръмогласни, когато става дума за подслушване в интернет или за контрол върху оперативните разработки.
Така че ще видим как ще се разплита чорапът. Да не вземе да се окаже, че едни хора го разплитат от едната страна, а други го кърпят от другата. И вместо на ДАНСинга, крадците да танцуват в страни, където винаги е лято и всеки ден е празник.