Общо показвания

четвъртък, 12 февруари 2009 г.

Живот в задния двор

Как се обръща палачинката!? Вместо очаквания от опозицията смразяващ доклад от Брюксел дойде нещо като нищо. Вече няма съмнение, че управляващата коалиция ще изкара мандата си. Освен ако не се прецакат помежду си.  
Всъщност трябваше ли да се случи друго. Покрай финансовата криза на евродепутатите не им е до нашите простотии.  А и наближават изборите за европарламент. Всеки глас, включително и от малка България, може да се окаже решаващ за бъдещото мнозинство, защо тогава да вадят кестените за нашата опозиция. 
Така че лошата новина е единствено за десницата. Вотът на доверие щеше да й дойде като сламката за удавника. Но след като са я докарали дотам, какво друго да очакваме. Нали всички виждат как вместо да се обединява, продължава да търси под вола теле и да води безсмислен спор кой да води бащина дружина. Сякаш не разбират, че няма как да им повярват, нито ще им помогнат, докато там шества Командира с милиционерските си номера. 
Много тъжно би било, ако опозицията си остане във вечен шах, лошо ще е и за управляващите, ако полегнат на тази кълка. 
Но може и да не е толкова зле, само в задния двор на Европа може да се живее с безакцизна ракия, фолкпачанги, ухилени престъпници, макар и с раирани костюми, и куп още балкански номера. Пък и еврочиновниците да не са прости. Ако ни вдигнат синьо-червената мъгла, едва ли ще им простим. Да не би да не знаят какво означава пази Боже, сляпо да прогледа.