Общо показвания

четвъртък, 5 февруари 2009 г.

До Чикаго и назад

Продължават славните изцепки на "Бойко от Банкя", както сам се представя в Америка. Във Вашингтон той казал за нашите дипломати, че са "топки с въшки", че му трябват 2000 души, за да оправи държавата, и че няма да прави коалиция с "Атака", защото не иска да му вземат американската виза.
Всъщност какво толкова се е случило. Бате Бойко бил казал още пред нашите емигранти в Чикаго, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. "Каква е основата на населението в момента, риторично пита той и сам си отговаря  - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ." 
Нито ще е първият, нито ще е последният наш политик, който дрънка като куха лейка.
Спомняте ли си как царят в качеството си на премиер от парламентарната трибуна сподели "личното си огорчение, че в държавата с близо 8 милиона жители се е оказало изключително трудно да се намерят петима души", които да отговарят на изискванията за членове на комисията по държавната тайна (ДКСИ). И се оказа прав човекът - след като с мъка бяха открити четирима членове, двама от тях се оказаха не чак толкова читави - единият не си плащал данъците и имал актове, а другият отказа да мине проверка за надеждност. Нека припомним какво още каза нашият монарх за чипа: "Мислим си, че само тук, в България, е най-страшно, но трябва да си сменим чипа. Повтарям го и на хора, които ми се смеят", заяви Симеон. Да не забравяме Командира, кака Надка, че и бате Петьо.
Наистина нищо необичайно не е станало. Политиците обичат да ръсят простотии и след като се усетят, да казват точно обратното.
Трябва ли да припомняме колко бързо Борисов се отметна, след като обяви, че възродителния процес бил фарс и обеща отново да прекръсти турците с български имена и с фамилия, както е в САЩ, завършваща на "ов". 
Освен че тутакси посипа главата си с пепел, сега в Америка дума не обели по този въпрос. 
Така че нека не избързваме. И нека съдим не по думите, а по делата. Америка е далече, а ние сме в България. Затова да попитаме градоначалника  защо в София вече не се живее. Защо, както е казал народният поет Иван Вазов, "живейм ли, мрем ли, ний не знайм".  Докога градът ще е кочина - мръсни улици с големи дупки. А ако не са рекламите, нощем в центъра ще е тъмно като в гроб. Прав е кинорежисьорът Копола, като казваше, че градът става за интериор на гангстерски филм от началото на миналия век. Ех, Борисов, Борисов, май трябва да се смени "ГЕРБ"-а с боклукчийска кофа.