Общо показвания

събота, 5 септември 2020 г.

Незабавно отстраняване на Радев!

Сега е моментът за импийчмънт на държавния глава. Всекидневното опозоряване на президентската институция от абдикиралия от конституционните си задължения, саморазжавал се и превърнал се в превратаджия генерал, трябва да бъде спряно. Вече беше посочено от трибуната на парламента, че той е един от главните виновници за политическата криза. Време е парламентаристите да започнат процедурата по отстраняването му. 

Опитът му да представи полицаите като жертви на управляващите и така да ги противопостави едни на други е злодеяние, родено от психопатията на готов да мине през трупове, за да получи цялата власт индивид. Всекидневни са призивите му за бунт и държавен преврат. Придвижването му с паравоенно формирование, заедно с официалната му охрана от НСО, е не само тревожно, но и поредното нагло предизвикателство на поставил се над закона.

Няколко пъти му беше казано – вместо да папагалства и после да се крие в клетката си, да напусне поста и поведе “народното недоволство”. Видя се, че няма тази доблест, нито решителност. Просто не му стиска, защото знае, че е само маша на тези, които са го назначили и заради които се бори до последно срещу осъществяването на сделката за американските изстребители. А те още не са му наредили...

Затова управляващото мнозинство нека престане да се ослушва, а да действа – да започне процедурата по отстраняването на провалилия се президент. Вижда се, че всяко забавяне води до поредно открито нагнетяване на хаос от негова страна. И тласкане на страната към екскомунистическите източни режими. С подписки и призиви за оставка няма да стане. Сега го имат мнозинството. После, когато вече го нямат, ще питат глупаво - не само те, но и протестърите - като в онзи виц, радио Ереван: кога ще стане по-добре? А то ще им отговори: вече беше!