Общо показвания

сряда, 27 март 2019 г.

Новите Костови далавери


Винаги, когато Иван Костов излезе от нафталина и почне да го изтупва с изтъркани опорки за страшни заплахи и мрачно бъдеще, трябва да ни светне, че ще станем свидетели на поредните разкрития за негови далавери. Бисер Лазов, основен свидетел по делото за източването на КТБ, заяви пред специализирания съд, че по нареждане на Цветан Василев превеждал всеки месец по 25000 лв на фирма на Иван Костов. Освен това пак по негово нареждане, напълнили с техни фирми офис сграда, притежавана от дъщерята на Костов.Това стана известно още в началото на разпита на Лазов. Със сигурност ще последват и други разкрития, свързани с бившия син премиер. 

Така че лакърдиите за “застрашено членство в НАТО”, за “хибридни заплахи”, за “дифузна война”, за “тежки поражения в енергетиката” и структурите за сигурност, които той изрече като едва ли не първооткривател, на конференция предния ден, не са нищо повече от поредната димка, която трябва да омаловажи грабежа, в който се оказа едно от главните действащи лица.

Няма да се връщаме назад в годините, за да припомняме за бандитската приватизация и защо я извърши в полза на тези, които днес твърди, че са основна заплаха за страната ни. Достатъчно е да припомним как с действията си уби вярата на хората за истинска промяна и загуби над 2 милиона гласа, маргинализира СДС и превърна синята идея в тъжен спомен.
Изобщо не се учудваме нито на появата му, нито на скритите негови далавери, които избухват години по-късно. 

Това, което трябва да се запомни от случващото е, че за пореден път се доказва тясната връзка на бившия преподавател по марксизъм с криминалния преход и неговите манипулатори. Паметта на хората обаче не е толкова къса. Те едва ли ще допуснат подсъдните олигарси и техните политически маши отново във властта.