Общо показвания

понеделник, 19 септември 2016 г.

Подготвя ли Костов отстраняването на Радан!?



Странно е мълчанието на лидера на ДСБ Радан Кънев в хаотичната медийна стрелба от участниците на готвещия се в лабораторията на Иван Костов нов десен проект. За сметка на това неговият първи заместник в партията оз ген. Атанас Атанасов всекидневно се появява с нова интрига. Първо "възмутено" заяви, че кметът-крадец на Перущица бил арестуван защото ДСБ отказало да подкрепи ГЕРБ на изборите, в петък от трибуната на Народното събрание обвини неколцина висши служители на ДАНС в заговорничене, а днес поиска управляващите да полегнат на опозицията, ако искат да имат свой президент.

И понеже пушилката му е рехава, но впечатляваща сините каски, не е трудно да се направи извода, че бившият шеф на контраразузнаването, се готви да наследи неадекватния Кънев. 

Всъщност сегашният лидер отдавна е загубил доверието на Костов. Не за друго, а защото не можа да капитализира участието във властта не само на лаборанта от Драгалевци, но и на останалите участници в новия десен проект. Дори напротив - със шашавите си действия, той се превърна в дежурната мишена на всички вдясно.

Затова създаването на новото формирование ще е претекстът за елегатнтото 
отстраняване на Кънев и лидерството за обичащия властовите позиции Атанасов. Оз генералът, който се прочу навремето с редица операции, най-популярната от които е тази с кодовото име "Гном", в която бе набъркан той самия, е всъщност машата, с която Костов ще дърпа задкулисно всички основни играчи в готвената дясна формация.