Общо показвания

петък, 16 септември 2016 г.

Смешен плач за крадлив кмет

Винаги когато лъсне поредната далавера, извършена от наследниците на Иван Костов, се намира някой, който гръмко да извика "Бият Паниковски"! В ДСБ очевидно не са проумели още, че номерата от класиката "12-те стола" на Илф и Петров не трогват никого. Обидно дори за техните избиратели е наивното обяснение на бившия шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов, че присвоилият крупна сума пари кмет на Перущица е преследван, защото началниците му по партийна линия отказали да подкрепят ГЕРБ за предстоящите избори. Като автор на "конспирации", Атанасов можеше да измисли нещо по-добро от това как бълхата ухапала слона. 

Всъщност, няма защо да ги "бият", те сами си причиняват това, което с евтин популизъм искат да пришият на други. Така беше когато лъснаха партийни и лични сметки във фалиралата КТБ, така се държаха, докато подкрепяха съмнителни кандидати за кметове на градовете Варна и Хасково. Няма да се връщаме назад в годините, за да припомняме аферите от управлението на лаборанта от Драгалевци. 

Очевидно е, че няма промяна и кражбата се е превърнала в партиен рецидив. 

Преди обаче да вдигат пушилка, е добре техният лидер Радан Кънев да им прочете от романа "инструкцията", предхождаща виковете за помощ. Там е записано, че трябва "да се вземе всичко, което се намери в джобовете на споменатия гражданин" и "за извършеното да се доложи". Това направиха от прокуратурата, ДАНС и МВР. 

Останалото се надяваме да го свърши съдът.