Общо показвания

събота, 20 август 2016 г.

Костов и скелетите в гардероба

На чужд гръб сто тояги са малко, е казал народът. Иван Костов, бивш премиер и настоящ пенсионер, твърдящ, че се занимава с лабораторни анализи, се появи, за да забърка поредната каша, както само той умее - да хвърля обвинения, да тъпче беззащитните и витиевато да хвали тези, от които очаква нещо да получи: най-малкото да не ровичкат в мрачното му минало.

Изобщо не се учудваме, че виновни за всичко се оказаха избирателите. Той ги излъга по време на своето управление, но и те не му простиха. Днес той в прав текст обвини всички, че не искат да плащат за метро и магистрали. И че лъжат, че са бедни. Няма да припомняме, че той не си мръдна пръста нито за строителството на метрото, нито за магистралите. Но направи хората по-бедни, като ги излъга с масовата приватизация. Лесно е да размахва пръст на управляващите и съпартийците си за поведението ни към нашите големи съседи, но нищо не каза как би решил проблема с прииждащите бежанци. По този повод ще му припомним как по време на косовската криза беше готов да услужи с коридор за руските самолети, но парламентарният разум го принуди да не го допусне. Няма да приемем и мнението му за банковата стабилност, за валутния борд и еврото. Известно е в коя фалирала банка държеше парите си и тези на партията с преференциална лихва. Точно неговите избиратели нагледно разбраха защо крадците викат дръжте крадеца. 

Затова по-добре е политическият милиционер от времето на соца и провалил се премиер да си стои при скелетите в гардероба и да не се опитва да плете нови интриги.