Общо показвания

петък, 19 август 2011 г.

Картите на Синия лъв


По време на игра на покер един от играчите вади голям пистолет и казва заплашително:„Мразя мошениците! Защо имате карти, които не съм ви раздавал!?”
Този виц характеризира идеално сегашната буря в чаша вода вдясно. Видя се кой раздаде картите по време на предварителните избори в Синята коалиция. Същият човек днес си иска своето и с основание се дразни, когато го цакат с асото, извадено от ръкава на синия лъв. И което той знае, че не им е дал.
Така че сините, вместо сега да вдигат пушилка и да се правят на много велики, още като се разбра, че ще има такива избори, трябваше да духнат под опашката на политическия милиционер от времето на Тато и да го оставят със сектата му от заклети фенове да се омайват един друг. А не да ги носят на гръб, както го правят вече трета година. И днес всички проучвания дават шанс на СДС, че може да влезе самостоятелно в парламента при едни предсрочни избори. Докато Командира според тях ще гледа свещената сграда през крив макарон.
Изобщо не се учудваме, че на много места в страната сините са прозрели това и ще се явят без воденичния камък на отлюспилите се преди години от тях костовисти. Това със сигурност ще се случи в Хасково, Кюстендил, Симеоновград, Свиленград, Благоевград, Стара Загора.
Както и не се учудваме, че Командира, който уж воюва с олигархията, се съюзява в някои от същите градове с онази местна власт, която по думите на бившия американски посланик Джеймс Пардю е „попаднала в ръцете на контрабандисти”. Не може да очакваме друго поведение от хора, които няма какво да губят в морално отношение и са си плюли на физиономиите. Те знаят кога да правят лицеви опори, кога да поднасят букети и бонбони и кога да казват за същия човек, че бил от подземието. Ще обобщим само, че старата любов ръжда не хваща и че Косьо Самоковеца не е току-така появил се производител на картофи по време на управлението на Иван Костов.
От пръв поглед се вижда, че и за трите големи града – София, Пловдив и Варна, целта на любителя на сините теменужки не е по-различна: да може чрез своите в общинския съвет да накланя везните към едни или други интереси на Октопода на статуквото.
Всъщност другата негова цел е да си върне СДС, като го разцепи и противопостави, което вече се вижда и с просто око. А какво да кажем за червения капан, в който ги вкара, като ги накара да гласуват срещу сродната родна партия по време на последния вот на недоверие.
Истината е, че той и сега прави със сините каквото си поиска. Но това не му стига. Поне докато има СДС и ДСБ. Няма как синият лъв да не е трън в очите му. Нищо че вече го няма пред „Раковски” 134.
Така че на мавъртинчовците, които все още не се досещат какво ще им се случи, като дават под наем партията си на Командира, ще разкажем следния Псалм 1:1-3 от Евангелието на Матей, 21 глава:
„33 Имаше един стопанин, който насади лозе, огради го с плет, изкопа в него лин и построи кула; и като го даде под наем на лозари, отиде в чужбина.
34 А когато наближи времето на плодовете, изпрати слугите си при лозарите, за да приберат плодовете му.
35 И лозарите, като хванаха слугите му, един биха, друг убиха, а трети с камъни пребиха.
36 Пак изпрати други слуги, повече на брой от първите; и на тях сториха същото.
37 А най-накрая изпрати при тях сина си, като казваше: Ще почетат сина ми.
38 Но лозарите, като видяха сина, казаха помежду си: Този е наследникът; елате да го убием и да присвоим наследството му!
39 И като го хванаха, го изхвърлиха вън от лозето и го убиха.
40 И така, когато стопанинът на лозето си дойде, какво ще направи на тези лозари?”