Общо показвания

събота, 11 април 2020 г.

В знака на "Лудата Луна"

Според астролозите сме в период на “Луда Луна”, която тласка хората към черногледство. За някои сигурно е така, ако съдим по мрачните картини, които рисува държавният ни глава.
Няма да коментираме. Убедени сме, че бързо ще се разбере каква е истината. Дори може да прогнозираме добрия завършек на битката с пандемията и нейните последствия.

Сигурни  сме, защото на първата линия в борбата с коронавируса се озоваха немалко хора, което показва, че традиците на обединение и взаимопомощ са живи. Вижда се, че всички те - медици, доброволци и полицаи не жалят сили. Възроди се и дарителството - и то в размери, каквито от 100 години насам, от времето на братята Христо и Евлоги Георгиеви, не бяхме срещали. Не са ли трогващи и двамата пенсионери, дарили пенсиите си!? Не може да пропуснем и хилядите, които за нула време се организираха и започнаха да шият маски, облекла и да изготвят дезинфектанти.

А какво да кажем за спешната операция на жена със съмнение за Ковид-19, оперирана в  университетската болница "Св. Марина“в Плевен чрез робот, за да се намали рискът за екипа в операционната зала. Огромно предизвикателство, влязло в световния протокол за борбата с пандемията. И добър отговор на всички, които твърдят, че заради вируса се отлага болнично лечение и чертаят “лунните” прокоби,

Но нека не дърпаме дявола за опашката и кажем нещо положително за “Лудата Луна”. Според астролозите тя изостряла интуицията и детективските способности. Така, че възможно е и на нея да се дължи разкриването на аферата с пробитата система за разпределение чрез манипулиране на съдебни дела. Което отвори работа на прокуратурата и изнервя близки до подсъдните олигарси съдии. Надяваме се, че този път, и не заради Луната, няма да се размине на виновниците за прехода. А тези, които сега пишат историята с добрите си дела, със сигурност ще останат в нея като достойните ни предци.