Общо показвания

сряда, 1 февруари 2017 г.

Мимолетна изява на Лаборанта от Драгалевци

Този път скелетът се прибра в гардероба подобаващо бързо. Пораздвижи за няколко часа форумите за радост на малцината останали сини каски. И потъна в забвението, което всъщност е най-доброто, което би могло да му се случи, след всичко направено от него.

Бившият премиер и лидер на СДС Иван Костов може и да не се е изненадал от мълчанието, с което бе посрещната изявата, той отдавна смята, че е в позиция, когато другите трябва да го догонват. И от тази висота размахва пръст. Нищо ново обаче не ни казва. Номерът му винаги е един и същ – охулване и къса памет. И да се самопредложи, тъй като по думите му в политиката било пълно със страхливи хора и “мъртви души”. Накрая, за да покаже, че той е единственият положителен герой на прехода, се обиди, че го приравняват с Доган и Първанов. Само той изграждал, другите двама разграждали...

Трябва ли да припомняме как по време на онези протести преди 20 години се скри в продължение на часове и не смееше да си покаже носа преди да разбере накъде духа вятърът!? Или как вече като премиер се ослушваше и трябваше парламентът да му нареди да откаже коридор на руските самолети към бивша Югославия...

Не, паметта на хората не е къса. Той не е сред тези, които са градили. Известно е, че неговото управление имаше дясно конституционно мнозинство в парламента. Но той не направи нищо за благото на народа, като например да бъде изградена силна редна класа, на която да се опре десницата. Напротив, с приватизацията ограби и изхвърли на улицата хиляди българи. В същото време обогати бъдещи олигарси, клиенти днес на прокуратурата.

Всъщност, най-точна оценка за Костовите поражения дадоха избирателите, които го свалиха от премиерския пост с гръм и трясък.

А какво да кажем за неверието, посято от него в десните избиратели!? То се вижда и днес – неговите протежета продължават да противопоставят едни българи на други. И да се роят.


Затова не трябва да се учудваме на слабия интерес към Костов. Добре би било този гардероб повече да не бъде отварян. Безсмислено е.