Общо показвания

петък, 3 февруари 2017 г.

Лицемерен плач

Когато двама бивши министри - Христо Иванов и Трайчо Трайков (на правосъдието и на енергетиката) обявяват кражби за милиарди и настояват за разследвания, първото което си мисли избирателят е защо, докато бяха на върха на държавата, си затваряха очите. Техният дежурен отговор е: искахме, но ни попречиха и ни уволниха.

Фактите обаче са други. Едният само е приказвал за съдебна реформа, но нищо на практика не е направил, освен че е писал доноси до Брюксел. А другият охотно се е трудил, за да забатачи енергетиката. Не е случайно, че Иванов продължава с фразеологията за реформи, а Трайков е клиент на прокуратурата.

И това не е всичко. Над двамата надничат техните кукловоди-олигарси. Те усвоиха и продължават да усвояват милиардите, които двамата им осигуриха. Всъщност, исканото от Иванов разследване на синдици на фалиралата КТБ е отклоняване на вниманието от истинските присвоители, а пушилката на Трайков срещу енергийната програма на БСП е опит за прикриване на потъналите милиони в АЕЦ “Белене” при министерстването на Трайков.

За двамата в библията е написано, че първо трябва да извадят гредата от собственото си око, преди да потърсят сламката в това на другите. Но те, освен че са маши на криминалния преход, са добри възпитаници на Иван Костов, който се оказа “добър” вложител с “преференциална” лихва в КТБ, а като премиер продаде енергетиката ни за жълти стотинки и ни натресе “Американските централи”. Затова, също като него, Иванов и Трайков са оперирани от морал. Заместили са го с лицемерни маски. И дават мило за драго, отново да се наместят на яслата. На гърба на избирателите, които с този евтин популизъм искат пак да излъжат. Но номерът им едва ли ще мине.