Общо показвания

понеделник, 9 януари 2017 г.

Крадците с ангелски крила

Има един виц за дядо поп, който минава да ръси по къщите. Чука на една от вратите, отвътре се чува женски глас:“Ти ли си, ангеле мой?”“Не - отговорил дядо поп, - но съм от същата фирма”. Въпросът е може ли да бъде излъган отново избирателят, като с просто око се вижда, че олигархично протестърското движение “Да, България”, е оксиморон. Едното изключва другото.

Мантрата “борба с корупцията” е димка, след като ексминистър на правосъдието, призван да я пребори и провалил се, сега ще прави нов опит. Не може да не припомним как Христо Иванов се опитваше да се намести сред управляващите от ГЕРБ, забравяйки протестърите, на чиито гърбове се докопа до властта. Как смайваше магистратите с липсата на опит и със самочувствие на самозванец, симулираше, че подготвя фундаментална реформа на правосъдната система.


И понеже няма нищо случайно, днес зад номера “крадецът вика дръжте крадеца” се появяват облажилите се от криминалния преход. Зад маската на уж “прозрачните” дарения надничат “приватизатори”, подвели и оставили хиляди на улицата. И превърнали се в олигарски не кога да е, а по времето на управлението на Иван Костов (1997-2001 г). 

Несъмнено те, чрез поредното менте вдясно, искат да приспят сините избиратели. Няма как да стане. На манипулаторите не могат да им поникнат толкова бързо ангелски крила. Паметта не е толкова къса. Знае се и кой е дядо поп, и коя е фирмата.