Общо показвания

четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Надхитряне в ямата

Винаги така става като се дърпа дяволът за опашката. Беше ясно, че менте коалицията “Да, България” ще потъне в ямата с фекалиите. Също като във вица за грешника, който си мислел, че ще мине тънко в Ада, защото имал избор. И от всички мъки, (като набиване на кол и варене), избрал нечистотиите. Видял потопени до кръста други грешници, пушещи с наслада. Когато се намерил сред тях и запалил първата си цигарка, се появил дявол и изкрещял: “Почивката свърши, потапяйте се!”

Нямаше начин политическото ГМО от трите партийки да не се взриви при разпределението на водаческите места. Звънът на сребърници от бъдещите облаги, винаги е изваждал на показ истинската същност. Така се получи, когато на гърба на протестърите Христо Иванов се докопа до властта. И беше готов на всичко да я задържи, но бързо се разбра, че за нищо не става. Сега той отново иска да мине между капките. И да получи властта наготово.

Този път обаче номерът му едва ли ще мине. Не защото пак ще се появи дяволът, а защото другите грешници няма да му дадат да си поеме дъх и ще го държат потопен. Зелените имат опит в провалянето на коалиции. И дори розовият цвят на другия партньор няма да махне лошия дъх.

Всъщност всичко идва на мястото си. Зле прикритият реваншизъм, гарниран с нездрави амбиции, винаги води до провал. Поуката е, че не може да се очаква друго от лабораторно създадена формация, освен да се разпадне, когато започнат да се надхитрят едни други. Основната причина е, че съдаденият хомункулус няма как да се различава от разследваните за престъпления негови създатели. И в крайна сметка голямото им надхитряне ще продължи в онази яма.