Общо показвания

сряда, 29 октомври 2008 г.

Опашката на дявола

Управляващите да не дърпат дявола за опашката. Никой не вижда заплаха за етническия мир освен те самите. Първо на Сергей Станишев, след това на президента Георги Първанов и накрая на Ахмед Доган им се привидяха сценки от възродителния процес. 
Стига с тия номера. А и най-малко президентът с харамийския псивдоним трябва да се изказва по темата, защото в Кърджали още помнят как в началото на прехода предвождаше националистически митинги срещу българските турци и се яви като кандидат за депутат от ОКЗНИ. Ако сте забравили, това значеше "общонароден комитет за защита на националните интереси", а митингуващите разнасяха някакви ковчези и инсценираха погребение на българската демокрация, ако турците влязат във властта. 
Ясно е, че не за мир, а за грабеж става въпрос. (Да си спомним за САПАРД и президентските спонсори.) Не случайно от Брюксел ни врътнаха кранчето и ни предупредиха да спрем корупцията по високите етажи на властта. А като видяха, че нашите власти нямат желание, започнаха да ловят безцеремонно нашите престъпници веднага щом напуснат пределите на страната ни.
Затова вместо да ни пързалят, управляващите по-добре да се опитат да върнат част от спрените пари, да спрат да лапат гъши дроб със спонсори и да окошарят някой голям бандит.