Общо показвания

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Ощипани политици

Попитали радио Ереван защо ДАНС лови показно ведомствени мишки, а мафиотите кани на кафе. Радиото тутакси отговорило: защото добре облечените господа ги питат колко ще дадат на Партията.
За да не караме момчетата от улица "Черковна" да хабят излишен ресурс, веднага ще разкрием кой е авторът на вица. Това е техният колега и ексшеф ген. Атанас Атанасов.
Шегата настрана. Няма съмнение, че ако в агенцията се вършат незаконни неща, трябва да има уволнени. И прокурорите, без да се кумят, да разнищят аферите. 
Но да не се окаже, че политиците се държат като ощипани госпожици защото има от какво да се страхуват. Да не би окошареният зам.областен управител да не беше депутат. Къде ги е научил тези хватки? Да не припомняме също на колко от тях бе искан имунитета и защо депутати си плащат, за да търкат банките в пленарната зала с години. 
Крушката си има опашка. Бумерангът може да се върне. И тогава да лъсне двойнственият живот, който водят: от трибуната громят мафията, а по късна доба си пият питието бандитите. Че дори и са съдружници с тях, че дружбата им да е крепка.
Затова ако искат да си осигурят и имунитет срещу наблюдение, няма да стане.
Това че са народни представители не означава, че каквото и да вършат ще са невинни.