Общо показвания

неделя, 5 октомври 2008 г.

Кой маца Гоце

Играта на котка и мишка между президент и премиер отново загрубя.
Не бива да се учудваме. Наближава партиен конгрес. А след това идат избори.
Сега цакат държавния глава за мажоритарните кандидати за следващия парламент.
Излиза, че никой вече не го слуша. Няма ден, в който да го оставят на мира вече. Цяла седмица подлагаха динена кора на неговите хора в ДАНС и го караха самоотвержено да ги защитава. Сега му нанесоха нов удар. Един бивш министър дори си позволи да каже, че президентската институция е излишна.
Естествено че крушката си има опашка. Колко знаеха, че президентът има харамийски псевдоним, когато бабуваше на коалицията!?
Можеше ли някой да предположи тогава, че ще гръмнат двама негови съветници посред бял ден!? И че детето Сергей ще порасне.
Няма съмнение, че Първанов иска да е балансьор в следващия парламент. Ако постигне това със своя квота депутати, ще може спокойно да тръгне по пътя на Путин. Затова е и цялата пушилка. Никак не е случайно, че за една седмица държавният глава обиколи четири града. Май вече е започнал предизборната кампания.
Но и Станишев не е вчерашен. Знае как да го цака без видимо да се намесва. Напротив може дори публично да го защити. Че и да го прегърне и целуне, ако се наложи. 
Както се целуваха по времето на Тато преди да ги свалят от поста.