Общо показвания

вторник, 7 октомври 2008 г.

Двойни стандарти

Докъде я докарахме - едни да го отнасят всекидневно, а други са толкова недосегаеми, че от страх не им се казват имената.
В комисията по корупцията не трябва да има двоен аршин. Освен това тя не е ДАНС, нито МВР, нито следствие, че да крие информация. Всеки сигнал, който идва до нея, трябва да се знае за кой се отнася. За да може всички да реагират подобаващо. Защо трябва да се пазят в тайна имената на разследваните!? Трябва ли да възникват подозрения, че и тази комисия като много други се използва за решаване на политически поръчки. А ако е от нашите, ще гледаме без много шум да потулим скандала.
Как е възможно антикорупционната комисия цял месец да се използва като плашило, за да бъде поставян на мястото му синият лидер Пламен Юруков, а името на Доган, който също е сред разследваните, да бъде споменато с половин уста.
Вярно е, че лидерът на движението е толкова могъщ, че ако пожелае, може да закрие комисията. Но ако от това се страхуват депутатите в нея, по-добре да я закрият сами. Ако ли пък са отишли там, за да слугуват, нека си кажат. За да е ясно на избирателите дали трябва пак да им гласуват доверие. Няма място за мишки. Или ще служат единствено на истината, или просто ще трябва да си ходят.