Общо показвания

неделя, 7 април 2024 г.

РАЗОЧАРОВАН ОТ “ПРОМЯНАТА”: “СБОГОМ, НЕ МИ БЕШЕ ПРИЯТНО”!

Защо ППДБ искат отново да преметнат избирателите си със стария рефрен, че ще се борят пак срещу “злото”.  Нали стояха в “скута” му, писаха заедно закони и получиха властта, макар да не бяха първа сила. 


И във всичко се провалиха.


Сега, вместо да си признаят, да си посипят главите с пепел и да отстъпят водачеството на неопетнени или направо да разпуснат формацииките си, те продължават да ни заглавичкват с щуравите си шарлатании.


Или както симпатизант е “туитнал” под оправдаващ коментар на техен ексминистър: 

“Опитали сте, не сте успели, ок. Провалът е част от живота. Толко ли нема други хора из ваще среди, на които да отстъпите място те да пробват и да видят на тях как ще им се получи?”


Затова тези, които очакваха промяна няма да се вържат отново. Най-малко, заради омерзението, което изпитват към проявилите истинското си лице на властолюбие, алчност и крадливост, гарнирано с отвратителния популизъм на грижа за хората.


А какво да кажем за времето им във властта, когато безпринципно се съюзиха с всички, заради личното си обогатяване и това на надничащите зад гърба им олигарси. Но след като получиха каквото искаха, ги прецакаха. И затова днес са в изолация. Няма сериозна партия, която да иска да има нещо общо с тях.


Нека попитаме още нещо, както вече често го правят мнозина: защо са се фиксирали в позициите на вътрешния министър и най вече на този, който контролира информационното обслужване. За техния шеф на МВР, докато бяха на власт, знаем - още се точат дела срещу него,  заради упражненото от него неправомерно насилие над избиратели. По същественото е друго - да не би голямата шашма да се прави от тези,  които броят финално. И някои изборни машини да не са само принтери, както се опитваха да ни убедят и отклонят вниманието към невалидните бюлетини. Защото те се виждат, но другата измама е компютърна и трудна за проследяване .


Да не би “псевдо променящите”, зомбирайки се в твърдението, че някой може да им открадне изборите, да знаят как това става и вече да са се домогвали във властта с такава хватка!?


Е, не сме забравили онзи техен запис, в който искат изборите да са с “наше МВР” и “ала балата  с машините” 


“Гузен негонен бяга” е казал народа.


Няма друго обяснение за изливащата се злоба от загубилия “сделката” маргинализирал се елит, освен страхът от реципрочни действия - от разкрития за афери, които те доскоро приписваха на други: и най-вече - от асиметричния политически удар, който те очакват от партиите, които ги подкрепяха, но не поделиха подобаващо властта с тях.  Късметлийски, но случайно попадналите в политиката, действаха като брокери - или всичко или нищо, очаквайки блъфовете им винаги да минават. Само че правилата на демокрацията са други. Затова днес им останаха само бесовете им, неумело прикриващи страха им от възмездие.


Истината е, че те вече са се плъзнали безвъзвратно към политическото небитие. 


Най-страшна, но поучителна за бъдещите политици, е присъдата на техните избиратели. По повод новите им бръщолевения, че все пак направили опит да управляват, един от тях е лаконично безмилостен:


“Така е, опитът не беше напразен, показахте и доказахте, че на вас не може да се разчита. Съжалявам, че с моя глас дойдохте на власт. Сбогом, не ми беше приятно!”