Общо показвания

петък, 12 април 2024 г.

ХЕМ НАСРАНИ, ХЕМ БЕЗСРАМНИ!

Очевидно дискредитирането на страната ни по пътя за Шенген от техния премиер, вече бившият им главен секретар на МВР, пачките, пуделчето им, както и на вече арестувани назначени техни протежета в митници и министерства, не са достатъчни, за да се скрият. Не само да потънат от срам, но и да се приземят така, че да не трябва повече да виждаме техните лица в медийното пространство. Вместо това, тяхното витаене в облаците на безпочвения нарцисизъм и безгранично безсрамие продължава. 

Без да му мигне окото, лидерът на “Демократична България” Христо Иванов, който доскоро седеше в скута на ДПС, днес пее в нелепия хор на провалилите се,  и обявява, че още в началото на предизборната кампания ще представят формула за общо управление с ГЕРБ. Тя щяла да е същата, която им предложили, но била взривена от ДПС, защото тях ги нямало в нея. 


В прав текст – тезата е нов опит да отсвирим заедно новият стар враг в лицето на движението и да управляваме без тях. Но това да бъде прието от ППДБ и ГЕРБ още сега като единствена възможна формула за съвместно управление.


Удивителен тепегьозлък!


Предложение, отправено към лидера на ГЕРБ, на който “скачаха”по главата, образно казано цели девет месеца с претенции и шарлатании. И въпреки отстъпките му, за да може все пак кабинет да има и да не се стига до избори, провалиха  възможността. Но не заради някой друг, а заради самозабрава от алчност за постове.


Рибата още в морето, а те слагат тигана, гласи народната мъдрост.


Но от ППДБ, ужким са най-умните, най-можещите, но - всъщност са известни не само у нас измамници, едва ли ще могат да пробутат поредната си шарлатания. 

Не видяха ли, че всички са срещу тях. И всяка партия, която влезе в новия парламент ще търси да управлява с други. Няма кой да им се довери повече.


А и резултатите от изборите едва ли ще бъдат такива, че да зависи нещо от тях, както сами си признават в онзи запис, че няма да имат повече от седем осем процента. Разочарованието на техните симпатизанти е такова, че каквито и захаросани проучвания да си поръчват, резултатът ще ги маргинализира. И понеже те много спекулираха със западните си ходатаи, но и тях подведоха и излъгаха, сега натовските ни партньори ще потърсят сигурността от други. А те не са малко. Няма да ги изброяваме. Излъганите избиратели на ППДБ също ще имат друг избор.


А Христо Иванов и тяхната лидерска върхушка най-добре е още от сега да отстъпят местата на други.  Сигурни сме, че няма да го направят. Пътят им ще е същият, като на един техен гуру Иван Костов, който като загуби властта, реши, че е избягал напред във времето и ще остане на място, за да може народът да го настигне. 

Е, още чака!