Общо показвания

вторник, 2 април 2024 г.

ИЗБОРЕН “ШУТ” ЗА ШАРЛАТАНИТЕ

Трябва ли да се учудваме, че още преди да е започнала предизборната кампания, ППДБ  извадиха лайнометите и торбата с лъжите. Гарнирани с добре познати  ни от народопсихологията ганьовски простотии, неприсъщи за претенциите им на високо образовани хора. 

Няма да коментираме обидните им квалификации, но измамите им не бива да се пропускат, защота те така получиха доверието на избирателите първия път. И дори, когато бяха свалени, пак се домогнаха до властта с тяхна помощ, вместо да бъдат наказани. 

И сега пак се опитват да примамят гласоподавателите, прехвърляйки вината си от болната на здравата глава, затваряйки си очите за хорското омерзение от тяхното управление. Но на лъжата краката са къси - да им припомним народната мъдрост.

Към амнезията на Христо Иванов, съпредседател на ППДБ , кой е писал промените в Конституцията трябва да добавим, че освен заради обсебеността им за ключови министерски постове, едва ли щеше да се стигне до избори, ако основният закон не бе изменен и вече няма страх, че безвластието на служебните кабинети може да се върне.

Лошите новини за ППДБ идват лавинообразно. Няма как и този път да мине номерът с познатите скелети от гардероба - “корупция”, “контролирана съдебна власт и служби”. Избирателите видяха, че въпреки клетвите им, няколко пъти се прегърнаха с тези, които обвиняваха. Този път “стомната за вода се е счупила”, омерзението е толкова голямо, че наказателният вот ще ги маргинализира и обезсмисли политическите амбиции на меркантилните им лидери. 

И това не е всичко. Няма парламентарни партии, които да не са срещу тях. Видя се от светкавичното връщане на мандата, с който преди това бяха управлявали. Причината е, че няма партия, с която са управлявали и да не са я мамели. Ще припомним, че първо преметнаха президента, който всъщност им довери властта. 

И сега не “скут”, а “шут” към политическото небитие ще получат. 

Някои ще трябва да облекат “раирани” дрешки в затвора - заради милиардния дълг, взет уж за благоденствието ни, заради неусвоените пари от Плана за възстановяване и устойчивост и най-вече за многомилионното облажване от далаверите им, включително  със обявена за вражеска страна. 

В сряда кабинетът “Денков” пръсна с лека ръка 2 милиарда народни пари, та се наложи  по късна доба същия ден парламентът да наложи забрана на харчовете до встъпването в длъжност на служебния кабинет. 

И вместо  да си посипят главите с пепел, наглеците изляха крокодилски сълзи, че нямало да има пари за болницата за хора с увреждания в Котел. Няма да ги питаме къде бяхте досега, защо трябваше да чакате драматичните репортажи, вместо още преди година да сте решили проблема. И сега да използвате драмата така безочливо. Не се учудваме! Ще кажем само, че пари ще има още понеделник.

А какво да кажем за подгонването за мошеничество от американски съд на финансовия ни министър в оставка за партийната централа на ул. "Чаталджа" в столицата. Освен че я връща на измамения американски гражданин, съдът коментира корупционната сделка: "Подобна сделка се счита за корупционна в САЩ и наказанието е до 100 години затвор за извършителите..."

Мимоходом ще допълним, че и на посланици,  и на политици от партньорски държави им писна от доносите, от смайващата  правна некомпетентност на Христо Иванов, бивш министър на правосъдието и на Атанас Славов все още министър в оставка и от бруталния стремеж на ППДБ  към “стани, за да седна”. Но най-вече на дипломатите им омръзна да ги развяват като плашило за “санкции”, за да въртят “шарлатаните”, необезпокоявани далаверите си.

И не на последно място, тъй като заради тях парламентът се наложи да променя закони, е добре да се приеме закон, който да задължи тези които ни натрапват правни недомислия, да си платят за изгубеното време в пленарната зала. Както да платят проведените за компенсация извънредни заседания, които да решат забавените обществено полезни проблеми.

Всъщност, най-добре ще е излъганите избиратели да ги оставят извън парламента на предстоящите избори. А тези, които се озоват в парламента да внимават какво вършат, за да не ги застигне и тях народния гняв.