Общо показвания

четвъртък, 7 юли 2022 г.

СКЪПОСТРУВАЩИ НИ "БРОКЕРИ"

Увлечени в интригата ще има или няма да има правителство, управляващите забравят, че животът трябва да продължи, независимо от резултата. Принципът на действие “след нас ако ще и потоп”, познат ни и от най-новата история, вече не върви. Да се гледа на гражданите само като на избиратели, свидетели или сеирджии на случващото се, е обидно. Вижда се, че и широко рекламираното “увеличение” на пенсиите, двадесет и петте стотинки отстъпка за горивото и “компенсациите” за бизнеса не предизвикват нито благодарност, нито насмешка, а гняв. От който няма да може да се опазят не само сегашните, но и наследилите ги, ако продължат така бездушно да се държат с тях. 

Кабинетът “Петков”, а и продължението му “Василев” приличат на викащи да ги спаси “Неволята”, вместо да им светне, че газа няма да поевтинее и трябваше бързо да напълнят хранилището в Чирен, както направиха всички европейски страни. От началото на войната в Украйна, то си стои на 35% и не личи някой да го е грижа за това. Преди месец цената на газа  на борсата в Холандия, определяща за Европа, бе 81.77, сега е 167.75 евро/мвтч. Както се видя, евтин газ дори от Азърбайджан за него него няма, а и новата газова връзка не се знае кога всъщност ще тръгне. Няма яснота и откъде и дали ще бъде купен втечнен газ. А шефът на "Булгаргаз" заяви, че през зимата газ може и да няма. 

В момента сме свидетели на престъпна безотговорнст, защото тези, които ни управляват не може да не знаят какво ги очаква през зимата не само гражданите на софия, но и ползващите газ в бизнеса, но и в социалната сфера.

Не, те не са донкихотовци, които са си въобразили, че могат да поразят “вятърните мелници на мафията”, както се опитват да ги оправдаят “умнокрасивите”. Напротив, под прикритието на тези мантри, управляващия приятелски кръг и стоящите зад тях кукловоди, добре въртят личния си бизнес така, че цената ще я платим ние. Тепърва ще бъдат разследвани не само сключени и реализирани сделки, но и като онази с батериите, включена в плана за възстановяване и развитие. 

А какво да кажем за хартиените бюлетини, които те се опитват да внушат, че ще спрат демократичното развитие на страната. Протоколите щели да бъдат дописвани, фалшификацията била неизбежна. Ще ги попитаме, а защо още не са преброени отрязъците от предишния вот!? Няма да повтаряме че този “натрапен” ни електронен вот, го няма в цивилизования свят. Глупаво е да лъжат, освен с хартия,  който иска пак ще може да гласува електронно. 

Истината е, че с воя около това нормализиране на Изборния кодекс, управляващите се опитват да прикрият търговията за нестигащите им до 121 гласа. За какво им са всъщност!? Да не би да си мислят, че “закусваме карфички” и че желанието им е да управляват само шест месеца. Не, те и техните кукловоди целят да продължат да бъдат на яслата. Нима тези неколцина “отцепници”, които ще добавят не стигащите гласове, не си дават сметка, че няма да са героите спасители на демокрацията, а поредните употребени. И нека не се оправдават, че не са партийни избраници, а избраници на народа. Няма кой да им повярва. 

Нека кажем още нещо – ако управляващите наистина работеха за ползу роду, то общественият интерес трябваше да им  е първа грижа. И ако го бяха защитили, сега нямаше да шикалкавят с този срамен пазарлък на депутатски гласове, а щяха смело да идат на избори. Но както е казал народът “на лъжата краката са къси” и “веднъж стомна за вода, втори път, стомна за вода, на третия тя се счупи”.