Общо показвания

сряда, 20 юли 2022 г.

БУМЕРАНГЪТ РАШКОВ

В партията на “промяната” така са се самозабравили в самоусещането си на праведници, че вместо трезво да осмислят защо загубиха властта си, продължават да “гонят Михаля”, ако си послужим с народния израз. Пак ли искат да разберат по трудния начин, че не само да пробутваш дискредитирал се с изборните гонения и арести министър на МВР в оставка за шеф на КПКОМПИ, но дори да го издигаш като червена линия за подкрепа за съставяне на правителство, е бумеранг, който ще се върне върху тях!?.. 

Мислехме си, че след като някои от лидерите им не са били в страната ни в ранните години на демокрацията и са пропуснали някои мрачни подробности от биографията на този иначе последователен в личното си облагодетелстване политически конюнктуршчик, впоследствие са имали възможност да научат, включително и от парламентарната трибуна. Подробности за негови прояви от времената му на бивш шеф на Националната следствена служба. И са си взели съответните поуки. Но уви – с байганьовска настървеност, нямаща нищо общо с харвардското им лустро, се опитват с този “скелет от гардероба на миналото” да натрият носа на всички: на опозицията, на доскорошнитеси партньори и най-вече на ИТН, с чиито гласове бяха свалени от власт. 

Истината е, че не са се отказали от намерението си да “изчегъртват” - този път, отивайки на избори, се готвят да изпратят “чалгарите” извън политическия борд, че и дори да приберат отново гласове от сродната им партийка. Виждат се дори победители на предизвестените избори... И изобщо не им минава през ума, че бяха свалени от власт, заради последователните стъпки на опозицията да ни освободи от тяхната непригодност да управляват държавата. И най-вече - че предстои служебен кабинет, който може да разнищи някои техни далавери. 

Нека кажем направо: ако си мислят, че с напомнящото Възродителния процес предизборно преследване от техния МВР министър на партийни активисти в малцинствените райони, с шумния арест на бившия премиер, с “врътката” с Газпром и гоненето на 70 руски дипломати, а също гарнирано с “мантри” нарочване на политически фигури и демонстрации на “умнокрасивите” в тяхна подкрепа, ще получат управляващо мнозинство, много се лъжат. Най-вече, защото техните лъжи станаха толкова много, че на избирателите им писна от тях. 

Всъщност, изслушването на шефа на ДАНС при закрити врати от депутатите за подписания от вече бившите управляващи с корпорацията Gemcorp меморандум за инвестиция от близо милиард, не предвещава нищо добро за тях. Още повече, че и премиерът заедно с други участници в аферата се очакват за обяснения в пленарната зала. Съмненията за двойнствена политика към обявилата ни за враждебна страна Русия и нейните тайни лостове за икономическо влияние могат да се превърнат в реалност и разкрият друго лице на управлявалото ни уж “пронатовско” правителство. И този нереализиран засега проект, да превърне природните ни богатства в чужда собственост за години напред. 

Излиза, че тази щастливо спусната с парашут управляваща банда е паднала в клопките на техния кумир Великият комбинатор и не забелязва как той им се присмива с предстоящото “ледът се пука, господа съдебни заседатели!”. Нехайството, безхаберието и наглостта им обаче така ги замайват, че никога няма да осъзнаят, че цената я плащаме ние. И че вече е излишно да се правят опити да бъдат приземени, а трябва незабавно да бъдат отстранени от политическия ни живот. Нанесените от тях беди за хората вече не са бъдеще, а реалност. И няма нужда избирателите да търсят нови кумири или да се обединяват в “Дружество за спасяване на давещите се”, за да осъзнаят, че трябва да изберат политици, които да се заемат, не само с мними “изчегъртвания”,но и със задкулисните манипулатори, инсталирали “безгрижните” “комбинаторчета”.