Общо показвания

вторник, 4 май 2021 г.

Спрете политическата логорея!

Хайде нека политиците да бъдат по внимателни с думите – първо, когато ги изговарят, после като ги вкарват в закони и особено, когато ги тълкуват. Защото после става чел-недочел, тръгват политически спекулации, а нас ни правят на луди! Съвсем се самозабравиха! Дяволът сигурно ще им завиди, той едва ли е тълкувал в такава собствена изгода Евенгелието, както го правят самоизпратилите се на поправителен изпит нови и стари лица.

Без да навлизаме в подробности, няма нищо вярно, че в чужбина ще се гласува само в дипломатическите и консулските представителства. В чужбина вече ще могат да се отварят избирателни секции дори и на места от където се получат под 40 заявления за гласуване. Е, президентът има предимство в определянето кой ще е председателят на ЦИК, дипломатите ни могат по свое усмотрение да решат дали да има секция при по-малко желаещи.

Всъщност, шумотевицата цели друго – да се отклони вниманието от дългогодишно известните факти, че манипулациите стават в малките сикове, там и сега ще се гласува с бюлетини, а на другите места, поради липсата на опит, никой не знае доколко сигурен ще е резултатът машинния вот.

Въпреки това, нека поредните кандидати за народното доверие не прибързват с черните прокоби. Със сигурност, след като предишните не решиха да търсят обединение и работят за общото благо, пак ще станем свидетели на поредните безмилостни схватки. Но нека се отнасят уважително към нас, избирателите. Демагогията им започва да става досадна, а лъжите – прозрачни! Хората искат сигурност, бизнесът да работи в нормални условия, борбата с пандемията да се води не само на думи. В противен случай, “новите” мераклии ще свършват като “лъжливите овчарчета”.