Общо показвания

сряда, 12 май 2021 г.

Почтеност, прозрачност, професионализъм!?

Така служебно назначеният от президента министър председател определи принципите на работа на новото правителство.

А сдаващият властта премиер отбелеляза, че това можеше да бъде и редовно правителство. Подкрепено от парламент, без да има нужда от нови избори.

Всъщност, ако приемем, че добрите думи се реализират, едва ли ще има някой, който ще е против тези министри да продължат и след 11 юли... Но нека не избързваме. Защото обявеният като надпартиен кабинет не е точно такъв.

Единият от новите министри, с комунистически плам от времената на “петилетките”, побърза да заяви, че за два месеца ще свърши това, което за девет години не са свършили в това министерство. Няма да коментираме нито наследствени обременености, нито повратливостта на побързалите да се пребоядисат от “червени” на “сини“ веднага след десетоноемврийските промени.

А и провалът на опитите за съставяне на редовно правителство, показва, че тези, които искаха да “изчегъртват”, не са се отметнали от намеренията. Напротив, надяват се не само с промените в Изборния кодекс, но и с помощта на новия кабинет да си осигурят мнозинство, достатъчно, за да управляват самостоятелно

Факт - избирателите гласуваха срещу едноличната власт. Но и поразиите, нанесени от “червено синята мъгла”, не само ги помним, а още ги изплащаме.

Против сме смяната на един олигархичен модел с друг. И на един “месия” с нов “спасител”. Не искаме нищо повече от това което обещават – почтеност, прозрачност и професионализъм!