Общо показвания

понеделник, 22 март 2021 г.

Не обезсърчавайте медиците ни!

“Аз не знам колко живота трябва да вземе това “грипче”, за да разберем, че не е просто “грипче”, а е смъртоносно”, възкликна в тв студио говорителката на “Бърза помощ”, не можеща да повярва, че след хилядите вече починали, една година след началото на пандемията, има хора които не вярват. Проблемът обаче не е в тях. Винаги ще има такива, които ще твърдят, че Земята е плоска. Проблемът са тези, които в критичната за медиците ни ситуация, злоупотребяват с техния труд. 

Що за човек е тази жена, повикала “Бърза помощ”, защото и било студено и лекарят със сигурност имал в чантата си инструмент, с който можело да и продуха парното. И какво трябва да направи втурналият се да окаже помощ медик, след като чуе това. Сигурни сме, че на тази жена и през ум не и е минавало, че в същото време, някой умира, защото не може да получи помощ.

Осъзнайте се, моля! Спрете безумните повиквания! Лекарите и без друго са на ръба на възможностите. Легла може да има, но медиците свършват и не може да се доставят други. Някои от тях вече загубиха живота си, други всекидневно излизат извън строя, разболяват се. И пряко силите си, останалите продължават.

Писателят Ърнест Хемингуей е казал: “Животът е прекрасен и си струва да се бориш за него!” Нека да не помрачняваме живота на лекарите така, че да започнат да вярват само във втората част на казаното от писателя. Животът е ценност, дадена ни свише, която не само трябва да пазим, но да щадим тези, които не жалят нищо, за да ни измъкнат от сполетялото ни бедствие.