Общо показвания

понеделник, 4 май 2020 г.

Пробитите гащи на доц. Мангъров

Възрастните у нас са хора, не са “сухи” съчки, доц Мангъров! 
И няма да позволим да ги превърнат в такива, както твърдите за масово починалите обитатели на старчески домове в Италия и Испания. Цинично е и твърдението, че нашите пенсионери, с 200 – 300 лв пенсия, ги “разкарваме” в гробищата много преди да доживеят до възрастта на починалите от пандемията западноевропейски старци.

Всъщност, кога казвате истината  – когато поздравявате премиера, че има “здрави гащи”, защото разхлабва мерките или когато го обвинявате, че с тия ниски пенсии обрича нашите родители на бърза смърт. Нека повторим – обрича ги на “разкарване”, както безсрамно се изразявате. 

Това раздвоено съзнание си има точно медицинско определение. Тази подозрителна убеденост в правотата, поради натрапчиво повтаряната титла на инфекционист, както и стигащата до маниакалност враждебност към опонентите, не са нищо друго, освен нездравословни отклонения.
Чии гащи са здрави и защо са здрави, не е наша работа да кажем, но ако си служим с логиката на доцента със сигурност можем да твърдим, че неговите гащи са съдрани от човеконенавист. Особено, след като е наясно, че друг ще носи отговорността за хилядите умрели, докато получим стадния имунитет, както той настоява.

Няма как да приемем този, напомнящ ни за времената на газовите камери подход, унищожил милиони хора през Втората световна война. Не можем да хвърлим и всички на улицата, както е станало по времето на чумата през 16 век. И младите да оцелеят, а възрастните – да умрат. Права е канцлерката Анхела Меркел, когато със сълзи на очи казва: “Не можем да не се погрижим, за поколението, което възроди Германия и я направи велика страна” Ще припомним и думите на британската кралица Елизабет Втора, която благодари на “всички, които се обединиха, за да помогнат на останалите”. Но това ще оставим на други у нас да го кажат.

Нека се приземим и изразим също образно – хората не закусват карфички, доц. Мангъров. Виждат и вярват единствено на тези, които са на първата линия в борбата с короначумата. Виждат какви чудеса правят вашите колеги за да спасяват човешки животи, а и в последните дни – как умират! За този героизъм няма да чуем нито дума от вашите уста. Ние, обаче ще направим това – ще им благодарим от сърце! С техните усилия страната ни е сред тези с най-малка смъртност. И ще слушаме и изпълняваме техните съвети, не вашите. Чудовищно е да твърдите, че тяхното съзнание е “извратено”! Не на тях говорите, а на себе си! Затова по-добре спрете да дърпате дявола за опашката.