Общо показвания

събота, 3 декември 2016 г.

Кой ще ни върне парите



Б.Б. по-добре да замълчи. И да не се набутва повече в тази миризлива история с джиповете на горските.

Тя не е като да режеш лентички. А и горските не са цвете за мирисане, че да им ги връща.
Затова, както казваше Човекът от народа - да се снишаваме, докато премине бурята. Очевидно обаче не е достатъчно да си му бил бодигард, за да вденеш какво е искал да каже.

Кой му дърпа езика на Б.Б., че да се хвали как Дейвид Камерън, след като се возел на същия джип, уредил да получим 40 Рейндж Роувъра. Сега остава британският парламент да погне бившия си премиер да обясни как по-точно са изпратили колите.
Че и унгарският Виктор Орбан намеси – колко тънко сме минали – срещу една разходка с джипа край границата сме получили 320 млн.евро.
Добре, че за колите, които ще получим от Германия, говори в бъдеще време, та няма да сме виновни, ако госпожа Меркел загуби изборите.

Ще кажем направо: няма нищо за хвалене! Срамно е дори!..

Бай Тошо, само с една целувка уста в уста и един лов в Делиормана с Леонид Брежнев, уреждаше опрощаването на милиарди дълг към братския Съветски съюз.

А що за глупост бяха думите на Б.Б. за “Ладата Нива”, която щял да купи от Русия и да бронира... Не вярваме, че е искал да каже, че се опитваме да го превърнем в жертвен агнец, защото сме го принудили да предпочете руска кола. Не за друго, а защото сме сигурни, че не би казал същото на Путин.

Ах тези думи пеперуди!

Убедени сме, че твърденията му какво сме получили, заради едното возене, са празни приказки.

Няма безплатен обяд. Напротив, ще си платим скъпо и прескъпо.
Както вече си плащаме за дяволука с гьола на АЕЦ “Белене”, за “Южет поток” и за онзи петролопровод през Странджа планина.

Както е казал народа, гузен негонен бяга. Първо, джиповете изненадващо се оказаха непотребни за горските, сега – премиерът каза, че и на него не му трябвали.

Тази тяхна драма не ни кара да ги жалим, още по-малко ни развеселява простодушието му.

Кой ще ни върне парите е единствения въпрос, който ни вълнува!