Общо показвания

събота, 30 януари 2010 г.

Правилният отговор

Попитали радио Ереван какво ще се случи, ако изгонят депутатите на „Ред, законност и държавна сигурност” от парламентарната им стая.„Нищо в природата не се губи. - отговорили от там. - Като изчезнат от някъде, ще се появят на друго място. И там ще бъде новият парламент.”
Лош отговор на радиото. Защото вместо да посочи правилното им място, накара независимите народни избарници да се щурат из страната и организират рехави събрания с тайната надежда, че там ще е свещената сграда.
Истината е, че и там няма кой да им вярва, лъжите им стават все по плитки. Като тази на лидера им за депутатския имунитет. Уж трябва да се премахне, пък за него лично не, иначе може да бъде осъден, заради простотиите, които е натворил.
А имаше времена, когато за димките му дълго се разказваха легенди.
Сега като спря информационното кранче, нищо друго не му остава освен да поведе розовия парад. И да запее „пляс-пляс педалите”.
За жалост скоро той няма да се налудува. Дано по-бързо му светне, че неговият парламент е на друго място, където винаги ще е на почит и уважение.
И накрая нека не се сърдим на радиото, което предпочело да отговори философски, вместо да посочи направо четвърти километър.