Общо показвания

вторник, 5 януари 2010 г.

Свършва ли розовият цирк!?

Най-после идват добри новини от избраниците на народа, по-известни като „Ред, законност и държавна сигурност". Щели да зарежат пленарните заседания, за да обикалят като апостоли из страната. И как да не са добри, като най-после ще свършат срамните сцени, на които станахме свидетели в края на годината. За миг дори може да си помислим, че решението е взето като резултат от коледната свада между двамата лидери. Но не ни се вярва единият да се е вслушал в думите на другия и с това да си е признал минаването на другия бряг.
Не храним илюзии, че розовият парад ще свърши. Но със сигурност ще се види, че няма да ги търпят, както това се случваше в парламента. Хората не закусват карфички. Едва ли ще се излъжат отново.
Лошата новина е ако целта на обиколките е друга. И вземе, че стане като в онзи виц, в който питат един защо иска да емигрира от България. Той кротко обяснява, че преди години хомосексуализмът се наказвал със затвор, после само с принудително лечение, накрая започнаха да го смятат за нормален, а напоследък започнаха рекламни гей-паради. И за да завърши казва:
„Искам да се махна преди да е станал задължителен!",