Общо показвания

четвъртък, 14 октомври 2021 г.

Да подхраниш антиваксърите

 Както е тръгнало на следващата пресконференция здравният министър ще обяви, че сме едва ли не, първата страна в света преборила пандемията. То не бяха хвалебствени дитирамби, гарнирани с успокояващи данни, показващи колко е преувеличено медийно общественото безпокойство. Излишно сме се били напрегнали и не бивало да правим грешни изводи, размаха пръст, служебно назначеният управител на здравното министерство.

Сякаш всеки ден в страната ни не катастрофира един самолет с Ковид болни...

Уж за първи път имало болни деца, но това не се отразявало на хоспитализациите Четвъртата вълна се развивала бавно, покачването било полегато. Общата смъртност била с една трета по-малко от предишните вълни. И това, представете си, се дължало на двадесетте процента ваксинирани!? Нито дума за това, че сме на последно място в Европа по броя им. Имало напрежение в болниците, но нямало хаос. Държавата направила всичко за осигуряването на болнични легла и лекарства. Но в някои болници имало по-висока смъртност и директорите им трябвало да анализират.

С други думи - ако някой е виновен, това ще са лекарите, които виждаме, че дават всичко от себе си и вече изнемогват в усилията си да се справят. От казаното от министерския екип излиза още, че всичко е наред, че локдаун няма да има, учениците ще продължат да си ходят на училище. Тоест болниците ще продължат да се пълнят, лекарите да се оправят, те и ще отговарят. Здравните власти, отсега са си измили ръцете.

Неуважаеми, черното не е бяло, черно си е! Само излишно подхранвате антиваксърите, които отдавна твърдят, че пандемията е обикновено грипче. Не че не се знае на чия страна е бил здравният министър в началото на кампанията срещу вируса. Има само една дума, с която може да се определи тази тяхна наглост – тепегьозлук! Ясно е и друго, че изборната игра превръща здравните власти в нейни марионетки. Но изборите ще минат, смъртността няма да спре от само себе си, а и обществения гняв едва ли ще подмине тази престъпна безотговорност.