Общо показвания

понеделник, 20 януари 2020 г.

Родителите не са невинни

Винаги е по-лесно да се търси чуждата вина, отколкото да я потърсиш в себе си. Обясним е общественият гняв от законодателството ни, което ще даде възможност на малолетния убиец на Андреа от с. Галиче да се измъкне след максимум 12 години затвор. Разбираемо е и бащата на момичето да търси съдействие от властта в лицето на премиера това да се промени. 

Жестокото убийство, както и другите подобни на него две убийства в Русе и в сливенското с. Сотиря поставят редица въпроси, свързани с властта и правомощията на институциите, които би следвало да предотвратят такава патологична жестокост, като своевременно се погрижат потенциалните извършители да стоят зад решетките. 

Факт е също, че според статистиката всяко четвърто дете у нас е на родители, които изкарват прехраната му в чужбина. Въпросът обаче кой се грижи за децата не е само към държавата, не е и към роднините, а преди всичко към родителите. Те са тези, които носят отговорност, според законите на страната ни. А това че бащата на Андреа твърди, че уж се бил договорил с децата си те да се гледат сами, не го оправдава. И е редно той също да понесе своята отговорност. 

Още в библейския текст е казано -- първо извади гредата от своето око и след това сламката от окото на брата си.