Общо показвания

петък, 6 август 2010 г.

Черната кутия на президента

С всеки изминат ден става все по-ясно защо държавният глава има две имена – едно за тези, които са се излъгали да гласуват за него, и друго - от архивите. И защо предпочитаните му дестинации напоследък са в бивши съветски републики, а не в страни членки на НАТО.
Няма с какво друго да си обясним номерата, които върти за назначаването на шеф на военното разузнаване. Очевидно е, че двамата кандидати са нежелани заради това, че са работили за алианса. И че това не е добър атестат за тях пред президента.
В същото време стана известно, че хора, които са били отхвърлени от НАТО като негодни за работа с тяхната класифицирана информация, охотно се назначават в президентската институция. Както се е случило с неговия външнополитически съветник. По-късно, след натиск на президентството, той дори получил достъп до тайните на новите ни съюзници.
Само че, ако у нас шмекериите все още вървят, във Вашингтон не правят компромиси. Точно като в онзи виц – няма как за руснаците да си майор Първанов, а за американците Джордж Щирлиц от ЦРУ.