Общо показвания

четвъртък, 24 декември 2009 г.

Снимки под кръста

Спомняте ли си онзи виц за политика, който с небивал хъс започнал да копае дупка в земята. Попитали го защо я копае. Без да трепне, той отговорил: защото ми искат снимка до кръста. След малко обаче забелязали, че политикът започнал да копае втора дупка. „Ама защо копаеш втора дупка?" Той се изправил и все така невъзмутимо отговорил: „Защото ни искат две снимки."
Ако шоуто, което се разиграва днес с „Ред, законност и държавна сигурност" в парламента, свършваше с края на вица, нямаше дълго да страдаме кого сме избрали.
Играта обаче толкова загрубя, че снимките започнаха да се правят под кръста. Какво има там, за добро или за зло, ще стане ясно през следващата година. Най-вече предстои да видим кой е бил отпред и кой отзад при срещите в кафявия салон.
Ако се вярва пък на последните новини, щяло да има и сваляне на имунитет. Ние смятаме обаче, че няма нужда да се упражнява строгостта на закона. И да се харчи толкова много народна пара. Криза е. Колкото по-бързо се преместят тези сценки от свещената сграда на 4-ти километър, толкова по-добре ще бъде за всички ни.
Ала нека забравим простотиите им за малко. Идат празници.
Весела Коледа и щастлива Нова година!