Общо показвания

петък, 11 декември 2009 г.

"Яне, Яне ле, бело гърло..."

Идват добри новини от парламента.
На всички стана ясно, че той не е соколът, който пие вода от Вардара, че няма девет люти рани и че няма нищо юнашко. Стана си точно като във вица за пуяка, който много искал да полети, да кацне на върха на дървото и всички да го видят. Когато това се случило, с помощта на бика, и пуякът се озовал на върха, такава врява започнал да вдига, че дошъл фермерът и го гръмнал.
Същата обикновено е и съдбата на пощенските гълъби на тайните служби.
Затова не бива да се учудваме от случващото се. Трябва да спре врявата в комисиите. Народното събрание не е конвент, а още по-малко клюкарница.
Историята е поучителна и за други, които дрънкат като кухи лейки. Интересно например как ще завърши командирската врява.
В комисии като тази по корупцията и ДАНС не е нужно да се шуми и непрекъснато да се произвеждат скандали. Няма нужда избраниците на народа да се правят на големи борци за правдини. Да вдигат вой до бога, а всъщност да не спазват дори вътрешните си правила.
За нас е по-важно те така да си свършат работата, че да възтържествува реда. Разбира се, че дим без огън няма и тези, които са нагазили лука, трябва да си получат заслуженото по съответния ред.
Само че не с пуешки номера. Те могат да ви изведат на върха, но не и да ви помогнат да се задържите там.