Общо показвания

четвъртък, 4 септември 2008 г.

Eдин народ, една партия

Всичко идва на мястото си.
Социализъмът, както казваше Тато, се завръща.
Но може ли да се случи друго, след като наследниците на другарите ни управляват. Достатъчно бе първият секретар на партията Сергей Станишев да обяви, че 5000 пенсионери ще почиват безплатно, за да разберем, че нищо не се е променило.
Личният кадър на Живков, сега председател на Обединения съюз на пенсионерите Сава Гърбузанов, тутакси обяви, че той лично ще определи кои да идат на почивка и кои не. Каза също, че ще се направят списъци и първи ще отидат тези, които имат най-ниски доходи. Под строй, разбира се. Следващата година по същия начин ще се действа и така по план, докато бъдат изпратени всичките 2 милиона и 500 хиляди.
За да осъществи партийната повеля, на другаря Гърбузанов му трябват общо 300 години. Но за другарите това няма значение.
По-важното е, че на морето пенсионерите няма просто да почиват, а ще подготвят културно-масови мероприятия, ще репетират сценки за прекрасните времена на соца, ще пеят в хорове. После за благодарност към правителството, ще показват какво са научили пред сградата на Министерския съвет.
Не трябва да има съмнение, че този, който иска да почива, трябва да стане член на Обединения съюз.
Утре съвсем естествено ще върнем и член първи от старата конституция за ръководната роля на партията...
По наша молба и с благодарност, разбира се.