Общо показвания

неделя, 25 февруари 2018 г.

Каквото сам си направиш...

Скандална е сделката с продажбата на най-голямото електроразпределително дружество ЧЕЗ.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е права, като казва, че това е стратегическо дружество и трябва да има сигурност. Електроенергията е основен алтернативен източник за милионна София, а не замърсяването на въздуха с горене на гуми, въглища и боклуци. Добре е, че и премиерът е разпоредил проверка. Така че шумът от една страна, че това е частна сделка между компании и от друга, че е съмнително някоя си Гинка да купи, като получи кредит за стотици милиони, си е част от действителността. Но родилите се от това политически спекулации, могат да си останат само спекулации. Защото тази сделка трябва да се одобри от няколко институции. И в крайна сметка може да бъде спряна.

Що се отнася до оставката на министъра, това си е вътрешен въпрос на самите управляващи. Има си квоти и т.н. В тази връзка обяснението и, че заради връзки с купувача си е подала оставката, не е убедително. Истината е, че управляващите са тези, които си носят отговорността. 



Изводът е, че след като управляващите носят отговорност, и най-вече не може да нямат отношение, (най-малкото знаят какво се случва, кой е купувачът), би било добре много преди да се сключи която и да е сделка, те да са наясно какво правят. Нали всички искат стабилност, особено, когато страната ни е домакин на Европредседателството.