Общо показвания

неделя, 2 юли 2017 г.

"Тибетсктата" кожа на Р.Овч.


Чудно е как Р.Овч.не се появи днес на екрана с обръсната глава и оранжевото сари на тибетски монах. Подобна премяна би била идеален завършек за „преобразения“ обвиняем ексминистър. Дали би помогнала на разследвания бивш енергиен шеф да избегне очакваното справедливо възмездие е друг въпрос, клонящ към отрицателните стойности.

Димките как се бил пречистил обикаляйки свещения за четири религии (но не за християнската) вр. Кайлаш в Тибет и как се върнал от 5000 метра височина окрилен, са всъщност напъни да изгради образ на незаслужено преследвана жертва. Номерът впрочем не е нов. Трябва ли да припомняме как веднага след 10 ноември заклети до този момент атеисти от червения елит, сред които и Р. Овч се озоваха в християнските храмове, които преди това взривяваха?..

 Затова едва ли някой ще повярва на поредната овча кожа, която си е навлякъл "майсторът" на енергийни афери. Няма да се хване никой и на ловко хвърляните черни прокоби за енергийното ни бъдеще. Очевидно озлобен, че бе изхвърлен и от последната му ясла да държи "Златната акция" на държавата в Нефтохима в Бургас, Р.Овч. се опитва да внуши, че след него настъпва потоп, страната ни ще бъде изолирана, няма да печели от транзитни такси на газ и нашите тръбопроводи ще останат празни.

Не си струва да дискутираме и старата теза, че без държавата няма ядрено енергийно бъдеще. Но ще отбележим, че резултатът от неговите „държавнически“ действия е повече от очевиден. Достатъчно е да припомним за гьола в Белене, както и че неговите афери днес плаща не друг, а всички ние - данъкоплатците, които успешно завлече с добрата си политика.

Така че вместо да ни показва природните красоти на Тибет, е по-добре да се скрие и мисли за греховете си. Те няма да му бъдат простени.