Общо показвания

вторник, 18 юли 2017 г.

Костов да не интригантства с "Македонската карта"

Позицията на бившия премиер Иван Костов за засилване ролята на страната ни в Берлинския процес за интеграция на Западните Балкани е ненавременна и не на място. Причината не е само в подозрителната поява преди подписването на стретегическо споразумение за добросъседство  между България и Македония, а в това, че изявата на бившия лидер на провалилата се десница, цели не да помогне, а да посее поредните интриги - чрез размахване на вехти заклинания от времето, когато той самият ги е защитавал като преподавател по марксистка политикономия. 

За да ги прикрие, някогашният политически милиционер словоблудства със заслуги за договорености, решавани от САЩ и ЕС, които най-активно участваха в стабилизирането на бившите Югославски републики и потушаването на етническите конфликти в тях. Няма да припомняме, че точно Костов се бе спотаил по време на неговото управление, когато бе поискан коридор за руските самолети към Белград и остави на парламента да го блокира.

Така че нека не ни хвърля прах в очите с претоплените манджи “македонизъм” , “какво да е името”, “Охридския договор” и т.н. А още по-малко да сее нови страхове и чертае прокоби в отношенията ни с нашите съседи на Балканите. Ако той беше премиер на място, този въпрос днес нямаше да бъде повдиган. И вместо да прелива от пусто в празно, по добре псевдогуруто от Драгалевци да се грижи за теменужките си и да не напомня за себе си. Защото всички знаем как безславно завърши неговото управление и как след него направи “чудеса”, за да унищожи десницата.