Общо показвания

вторник, 28 март 2017 г.

Краят на кукловодната демокрация


Късно е либе за китка, е казал народът! Ако им е останал малко срам не само Радан Кънев, но и Христо Иванов и останалите набедени десни лидери трябва да си подадат оставките след гръмогласния провал на парламентарните избори. А най-добре е да се оттеглят от политиката. Видя се, че избирателите вече не вярват на тяхната площадната демокрация, която се опитаха да наложат и в парламента. Подозрителни са и към заклинателните мантри на псевдореформисти, зад които надничат маските на кукловоди, обогатили се при премиерстването на Иван Костов. И на гърба на излъганите с приватизацията техни симпатизанти.

Тъжно е, че след повече от четвърт век старата десница си отива. Но е добре, че агонията, започнала с появата на първите "отлюспени мравки" в зората на демокрацията и ювелирно завършена от младите костовисти, приключи на тези избори. Те не сътвориха нищо добро през последните години - в същност: един бял автобус и провали на техни министри  в последвалото управление. 

Случилото се е поучително и за друго. Логично беше механичният сбор, който им помогна да влязат в предишния парламент да ги замае и да избият болните им амбиции да властват еднолично. Надяваме се, че младите избиратели, които се подведоха да им дадат гласа си, са осъзнали, че с водачи, които са свикнали да търсят облаги, под прикритието на красиви, но кухи каузи, нищо добро не ги чака. И ще потърсят други, с които ще могат да работят както за себе си, така и за благото на родината си.