Общо показвания

четвъртък, 25 юни 2009 г.

Дядо поп и Мартинчо


Може ли да ти кацне такъв балък като младия лидер на СДС и да не го заведеш на романтична разходка под моста на сините въздишки. Няма как печен любител на нежните теменужки като Иван Костов да пропусне такъв звезден миг. Наистина какъв късмет за него. И какъв срам за седесарите.

Затова не бива да се учудваме колко бързо народната любов към Командира застигна и синята рибка Мартин. 80,1% от българите вече му нямат доверие. Е, това ако не е исторически успех за сините!? Истинска синя победа - за толкова кратко време да се изравниш с кумира си...

И това не е всичко.

Забелязали ли сте какви странни птици шестват мажоритарно в техните изборни листи. От стари муцуни, през съмнителни бизнесмени до измислени разузнавачи, макар и с генералски пагони. Повечето от тях са разследвани за далавери.

Няма как да подминем и коалиционните партньори - настоящи и бъдещи. Вътре - бъкано с изпаднали политици: бивши царисти, земеделци, гергьовски агнета и за цвят малко напазарувани цигани, за да е ясно, че след изборната победа ще има и кючек, и кьотек. А навън - ято гербери. Пред тях първо лицеви опори, после букет цветя за ранения крак, а накрая - не трябва да има съмнение, нож в гърба, за да се запомни кой е Гаргамел.

Но какво друго да се очаква от политически милиционер, който превърна Съюза на демократичните сили в комунистическа партия с авторитарно управление, после, като премиер, ловко се възползва от похватите на Тато, жонглирайки с мита за силната ръка - че той е човекът, който громи комунистите, преследва ченгетата, смазва мафиотите, бори се с руския мечок.

А това, че нищо подобно не се случи, няма значение. Защото в действителност Командира и обкръжението му дадоха всичко от себе си, за да запазят срещу подобаващи комисиони червеното статукво в приватизацията, досиетата бяха скрити, с мафиотите се договориха, а "омразните" руснаци получиха всичко, каквото поискаха. А какво да кажем за прочутата му финансова стабилизация, дошла не заради него, а единствено заради валутния борд. Да не забравяме и ДДС измамите, които избуяха точно тогава.

Затова и се издъни като премиер и го изхвърлиха на изборите.

Но вместо да се скрие завинаги, не след дълго отново изплува, този път за да разцепи партията и да се отдели с неколцина свои в сектата ДСБ. За щастие тя просъществува не повече от депутатски мандат, напусната от знакови фигури и клоняща към нула популярност.

Неслучайно точно в този момент станахме свидетели на най-забележителната гледка с негово участие. Можем ли да забравим някога как историческата фигура на Иван Костов се просна на пода с глава, изпружена в молитва за помощ, в обкръжението на две момичета, които му задават въпроси за драгалевските теменужки, а той, приплъзвайки се по корем, им говори за дископатия, но всъщност им обяснява как иска да спаси собствения си гръб... Е, наистина каква унизителна гледка на потънал в упадък макиавелист!

И какъв късмет. Когато тези, които все още му вярваха, скриваха от срам лицата си, за да спрат да гледат този унизителен фарс, изведнъж от нищото се появи младата девица Мартин, за да съживи една политическа вкаменелост. Но в политиката, както и в живота, е така. Ако за Мартин бракът е по любов, то за Командира си е чиста далавера. Затова и народната любов към двамата ще проличи на изборите. На всички вече е ясно какъв ще е резултатът.

Затова ще се опитаме да обясним само на лидера им какво всъщност се е случило: Дядо поп цяла вечер правил секс с младо момиче. На сутринта девойката, озарена от любовта си с божия наместник, смутено го пита:

- Дядо попе, кажи, не те ли изтормозих, толкова съм тясна?

- Не се притеснявай, чадо - хрисимо отговорил светиня му, - дядо поп за мъки е роден...