Общо показвания

петък, 18 юли 2008 г.

Играта на котка и мишка свърши

Всичко е ясно.
Написано е в двата доклада - на Еврокомисията и на ОЛАФ.
На път сме да загубим милиарди.
Ясно е също кой е виновен - шайка крадливи чиновници и бандити. И заради тях бедна България, вместо да получава пари, с вноските си ще трябва да храни останалите европейци.
Дали данъкоплатците разбират как ги ограбват. А фермерите, на които трябваше да им възстановят кредитите, знаят ли, че ще пият една студена вода. Тепърва одитна комисия ще решава дали да им се отпуснат средствата, както пише в доклада. И най-лошото е, че не се казва да се надяват ли на тях.
Отсега е ясно как ще се оправдават управляващите.
Виновно ще е международното положение и най-вече световният империализъм. Премиерът вече предупреди, че не трябва да се истеризира. Един депутат с характерно дебелоочие коментира: "Както и при предишните доклади, и този ще се прочете, прошнурова, прономерова, заведе в деловодството и животът продължава"...
Кой знае защо държавният глава препоръчва на ДАНС да разследва ОЛАФ. Поне от кумова срама да вземе да върне парите, които му бяха дарени от разследвани спонсори. Каква ирония и колко жалко, че е с харамийски псевдоним.
Но не всичко е погубено.
Има и светлина в тунела. Европа ни светва, че ако искаме да сме при тях и да имаме тяхната ценностна система, парите трябва да отиват по предназначение.
А шайката наглеци да бъде изметена.
Идат избори.