Общо показвания

четвъртък, 16 ноември 2006 г.

Европарламентът не ще ченгетата от ДСАгентите във властта ще си траят за брюкселския вазелин

Както винаги става, през последните 16 години управляващите се скриват дълбоко, щом чуят за Държавна сигурност.
Нито чуват, нито виждат, но надушват брюкселския вазелин.
Така се случи и през седмицата, когато се появи точка 11 "а" в мониторинговия доклад на Европейската комисия. В нея се "призовава всички политически партии и граждански организации да вземат мерки, за да възпрепятстват номинирането на кандидати, извършили незаконни дейности или имащи връзки с бившите тайни служби (Държавна сигурност), или са били замесени в случаи на корупция, или нарушения на човешките права".
От Брюксел уточниха, че става дума за бъдещите евродепутати.Както е казал народът - казвам ти, дъще, сещай се, снахо.
Първо не ги искат в дома си (европарламента), след това ни подхващат: "Не може в Европа да е така, пък у вас - точно обратното.
Вече сте членове на Евросъюза и ще трябва да си подредите къщата така, както е у нас."Ясно е, че ще боли. И че висши държавници, магистрати и депутати ще трябва да се разделят с постовете си.
Но защо трябва друг да ни дава вазелина.
Сега управляващите се ослушват, защото все още има какво да се доограби у нас. Но скоро то ще свърши.
И понеже са алчни, ще опрат до европейските пари.
А там само това и чакат.
Списъкът с неизпълнените препоръки е голям като кит.
Някои ще видят звезди посред бял ден.
Ще стане като в онзи виц: Еврочиновникът вика маскиралия се като висш държавник човек на ДС и като рафиниран бюрократ го пита:"Както си ни дошъл на гости в Брюксел, ако се събудиш през нощта от як махмурлук - боли те главата, а целият ти задник е намазан с вазелин, ще кажеш ли на някого?
Нашенецът, който е свикнал в родината си да се държи като войвода, направо си глътнал граматиката:- Ама, моля ви се, да не съм луд. Ще мълча като комунист на разпит - смотолевил той.- Ами тогава, хайде да те водя в хотела! - нарежда чиновникът.
И всичко ще пасне на мястото си.
Ще станем европейци.

16 ноември 2006
"168 часа"