Общо показвания

понеделник, 17 септември 2018 г.

Живи или донори на органи!?

Прави са мотористите по време на шествията в памет на загиналите колеги при пътни инциденти да скандират, че не искат да са донори. С право недоволстват от лоши пътища и липсата на толератност. Имат право да протестират и защото някои от шофьорите убийци са използвали вратички в системата, забегнали са в чужбина и все още се издирват безуспешно.

Точно обаче в деня на шествията, заради превишена скорост севлиевски рокер се заби челно в ТИР в насрещно движение и загина на място. Няма да припомняме и за среднощните обиколки на джигити по околовръстното в София и за убитите невинни пешеходци. Много пъти е имало съвместни обсъждания между служители на пътна полиция, правоохранители и рокери как да се намалят катастрофите с тяхно участие. Неколкократно са били увеличавани санкциите. Но ефектът не е голям.

Така че засега тези шествия повече са повод да се видят приятели.


Но не само заради днешния смъртен случаи, рокерите е добре да знаят, че те са тези, които трябва да се грижат за своята и чуждата безопасност. Разбира се, почитането на паметта на мъртвите рокери е добро дело. Не бива обаче да забравят, че не са сами на пътя. Адреналинът си е адреналин. За бързото каране си има писти. Крайно време е и държавата да изпълни обещанието си да направи такива писти.